Home

Windows have been recyled to keep the extension looking like the original house and to save on construction costs Stained glass windows have been custom built to match the existing bay windows
The gable end detailing and soffit match the rest of the house perfectly An expanded deck allows for great outdoor living
Exterior view of front bay including custom built stained glass leadlights Back deck with pergola
View of the bungalow front extension and the established tree Kitchen repositioned in more appropiate area

 

Bungalow alterations - Lal house

The owners of this Epsom bungalow were generally happy with their home - they just needed an adults' bathroom and somewhere for visiting family members to sleep - other than the lounge! The kitchen was also cramped and outdated, and in the wrong place. But the layout of bedrooms and living areas worked well, and our clients wanted minimal disruption to these parts of their home.

The master bedroom was extended at the front of the house to make room for an en-suite and large walk-in wardrobe, enlarging the room a little as well. The new bedroom features a bay window with leadlight windows made especially to match the leadlights in the lounge bay. The existing deck at the front of the house was also extended, providing a generous entertaining area which enjoys the last of the afternoon sun.

At the rear of the house, a small extension and the wasted space in the existing large laundry were combined to create a respectable guest bedroom and office, with the laundry moved to a convenient cupboard. The kitchen, which previously doubled as a narrow thoroughfare to the laundry, was moved to ensure easy access from the dining and family rooms to the outdoors without disturbing the cook.